FR / NL                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Zoeken       

In deze rubriek kan u de verschillende landen terugvinden die onderworpen zijn aan de visumplicht.

Er dient een volgend onderscheid gemaakt te worden:

 

Het transitvisum type B bestaat niet meer sinds 5 april 2010. Voortaan zal voor een transit over het Schengengrondgebied een visum type C uitgereikt worden. In het veld opmerkingen komt dan de vermelding ‘doorreis’. De duur van het toegestane verblijf zal overeenkomen met de tijd die voor de doorreis is vereist.

 

1. Visumplichtige derde landen
2. Niet erkende staten door ten minste 1 Schengenlidstaat
1. Visumplichtige derde landen
2. Niet erkende staten door ten minste 1 Schengenlidstaat

Voor wat betreft de visumplicht, consulteer ook rubrieken 10 en 11 hieronder. Deze zijn opgenomen op deze site onder “Visumvrij  Uitzondering Bijzondere categorieën (diplomatieke paspoorten, dienstpaspoorten, vluchtelingen en staatlozen, NATO/Partnerschap voor de Vrede, etc…)