FR / NL                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Zoeken       
Gemeenschappelijke lijst van derde landen waarvan de onderdanen van de visumplicht zijn vrijgesteld door lidstaten die het Schengenacquis volledig toepassen.

A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z


ANDORRA
ANTIGUA en BARBUDA
ARGENTINIË
AUSTRALIË


BARBADOS
BOSNIË-HERZEGOVINA6
BRAZILIË1
BRUNEI DARUSSALAM


CHILI
             COLOMBIA (vanaf 03.12.2015)
COSTA RICA

DOMINICA
                                                          GEORGIË9 (vanaf 28.03.2017)
GRENADA


HONDURAS
                                                          KIRIBATI (Vanaf 24.06.2016)

                                                                      MACAO5

MALEISIË
               MARSHALLEILANDEN (vanaf 28.06.2016)
MAURITIUS
MEXICO
                                 MICRONESIË (vanaf 20.09.2016) 
MOLDAVIË 8
MONACO
MONTENEGRO6


NICARAGUA 

           OEKRAÏNE10(vanaf 11.06.2017)

OOST-TIMOR

PANAMA

PARAGUAY

             PALAU (vanaf 08.12.2015)
PERU (vanaf 15.03.2016)

SAINT-KITTS en NEVIS

SAINT-LUCIA
SAINT-VINCENT EN DE GRENADINES
                               SALOMONEILANDEN (vanaf 08.10.2016)
SAMOA
SAN MARINO
SERVIË7
SEYCHELLEN
SINGAPORE

TONGA

TRINIDAD EN TOBAGO

         TUVALU (vanaf 02.07.2016)VANUATU

VENEZUELA
   VERENIGDE ARABISCHE EMIRATEN 
VERENIGDE STATEN VAN AMERIKA2
VOORMALIGE JOEGOSLAVISCHE REP. MACEDONIË6
1. Zeemannen die onderdaan zijn van deze Staat zijn onderworpen aan de visumplicht voor Griekenland


2. Frankrijk onderwerpt de volgende categorieën, onderdanen van de Verenigde Staten van Amerika aan de visumplicht: studenten; journalisten op missie; bemanningsleden van schepen of luchtvaarttuigen tijdens de uitoefening van hun functies.


3. Frankrijk behoudt de visumplicht kort verblijf voor bemanningsleden van schepen of luchtvaarttuigen tijdens de uitoefening van hun functies


4. De opheffing van de visumplicht is enkel van toepassing op houders van het paspoort "Hong Kong Special Administrative Region"


5. De opheffing van de visumplicht is enkel van toepassing op houders van het paspoort "Regiao Administrativa Especial de Macau"


6. vrijstelling geldt enkel voor biometrische paspoorten

7. De vrijstelling geldt enkel voor biometrische paspoorten. De vrijstelling is niet van toepassing op houders van biometrische paspoorten uitgegeven door het “Coordination Directorate (=Координациона управа / Koordinaciona uprava) van het Ministerie van Binnenlandse Zaken van de Republiek van Servië.

8. (Vanaf 28/04/2014) - De vrijstelling van de visumplicht wordt beperkt tot houders van een biometrisch paspoort dat is afgegeven overeenkomstig de normen van de Internationale Burgerluchtvaartorganisatie (ICAO)

9. (Vanaf 28.03.2017) - De visumvrijstelling is enkel van toepassing op de houders van een biometrisch paspoort dat door Georgië is afgegeven overeenkomstig de normen van de Internationale Burgeluchtvaarorganisatie (ICAO)

10. (Vanaf 11.06.2017) - De visumvrijstelling is enkel van toepassing op de houders van een biometrisch paspoort dat door Oekraïne is afgegeven overeenkomstig de normen van de Internationale Burgeluchtvaartorganisatie (ICAO)

 

Britse burgers die geen onderdanen van het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland zijn in de zin van het Gemeenschapsrecht.

BRITISH NATIONALS (OVERSEAS)
BRITISH OVERSEAS TERRITORIES CITIZEN
BRITISH OVERSEAS CITIZEN
BRITISH PROTECTED PERSONS
BRITISH SUBJECTS